Klasik ve Lüks Mobilyanın En Özel Modelleri

Klasik yemek odası mobilyaları nasıl olmalıdır?

Klasik yemek odası mobilyaları, evinizi lüks ve zarafetle donatmanın en iyi yollarından biridir. Klasik tarzın modası hiçbir zaman geçmez ve yemek odaları için de geçerlidir. Klasik yemek odası mobilyaları, yemek alanınıza asalet katan güçlü duruşu ve göz alıcı şıklığı mütemadiyen herhangi bir zamana ait olmayan tasarımlar ortaya çıkmasına sebep olur. Bu nedenle, yemek odalarının dekorasyonunda yer verilen tüm mobilya ve aksesuar ürünlerinin yemek masasının konumuna göre yerleştiriliyor olmasıdır. Yemek odalarının dizayn ve şıklığının taşıyıcıları her zaman yemek masalarıdır. Algda önce masa seçilir daha sonra etrafa göz gezdirilir. Kendi deneyimlerinizi hatırlamak üzere hafızanızı yoklarsanız, bu durumu siz de fark edeceksiniz.

Klasik yemek odası mobilyaları, barok, avangart ya da art deco tarzında olabilir. Kimisi klasik anlayışın bol oymalı bol motifli tasarımlarını ortaya koyan barok tarzı benimserken, bir başkası avangart stilin görece daha sade sayılabilecek modellerini seviyor. Kimisi de, art deco tarzı ile yemek odalarına geometrik bir orantı kazandırmayı tercih ediyor. Bu yüzden önceliğinizi belirlemeniz önemlidir.

Klasik yemek odası mobilyaları seçerken, öncelikle yemek masanızı yerleştireceğiniz kısma karar vermeniz gerekiyor. Herhangi bir klasik yemek odası tavsiyesi de, dekorasyonunuzun ilk adımında buna dikkat etmenizi söyleyecektir. Bunun sebebi yemek odalarının dekorasyonunda yer verilen tüm mobilya ve aksesuar ürünlerinin yemek masasının konumuna göre yerleştiriliyor olmasıdır. Yemek odalarının dizayn ve şıklığının taşıyıcıları her zaman yemek masalarıdır. Algda önce masa seçilir daha sonra etrafa göz gezdirilir. Kendi deneyimlerinizi hatırlamak üzere hafızanızı yoklarsanız, bu durumu siz de fark edeceksiniz. Yuvarlak ya da köşeli bir modeli seçebilirsiniz ancak yaptığınız seçim odanızda herhangi bir alan kısıtlanmasına ve basıklığa neden olmamalı. Yemek odası mobilyalarınızı seçerken odanızın ölçüsüyle birlikte şeklini de değerlendirin. Kare bir yemek odanız varsa oval hatlarla tasarlanmış bir yemek masasından kaçının.

Rengin ardından her zaman tasarım ve fonksiyonellik gelir. Klasik yemek odası seçimi yapılırken yaşanan güçlüklerden biri de renk seçimi ile ilgili. Zevkler ve renkler bu noktada oldukça fazla tartışılıyor ancak bej, krem ve ya altın renklerinin açık tonlarını tercih ederseniz yemek odanız ferah ve aydınlık bir görünüm kazanır.

Klasik yemek odası mobilyaları hakkında daha fazla bilgi almak için Asortie Mobilya’nın web sitesindeki seçim rehberini inceleyebilirsiniz.